Akkerbouw

Nieuws 676 x bekeken

Keniase toelating Nederlandse aardappelrassen

Nairobi – Kenia heeft vier Nederlandse aardappelrassen een toelating gegeven. Dit is een gevolg van het handelsakkoord dat het land onlangs sloot met Nederland.

Door de toelating mogen importeurs pootaardappelen in Nederland kopen en die leveren aan lokale boeren.

Kenia produceerde vorig jaar 5,6 miljoen ton aardappelen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2011. De overheid stimuleert de teelt van aardappelen om te voldoen aan de groeiende vraag. Veertig andere rassen worden nog getest door de Kenya Plant Inspectorate Service, meldt de East African. Volgens de overheid is Nederland een betrouwbare leverancier van een goede kwaliteit pootgoed. In Kenia is mais het belangrijkste voedingsgewas. Daarna volgt de aardappel.

Of registreer je om te kunnen reageren.