Akkerbouw

Nieuws 570 x bekeken

Import goedkope bio-ethanol drukt winst CropEnergies

Mannheim - Lagere prijzen voor bio-ethanol drukken de resultaatontwikkeling bij CropEnergies. In de eerste negen maanden van het lopende boekjaar 2013/14 zag dit dochterbedrijf van de Duitse bietenverwerker Südzucker het resultaat voor belasting en rentekosten dalen naar 37,2 miljoen euro tegen 70,2 miljoen euro in dezelfde periode van het vorige boekjaar 2012/13.

Sinds september zijn de prijzen in een dalende lijn gekomen als gevolg van een intensivering van de competitie op de Europese markt, met name ook door import, stelt CropEnergies vast. Of die import volgens de tolbepalingen in de EU verloopt is de vraag. De Europese bio-ethanolbrancheorganisatie ePure onderzoekt de zaak. CropEnergies verwacht hoe dan ook dat de consolidatie in de bio-ethanolindustrie in een stroomversnelling komt door het prijsniveau van nu. De omzet van het bedrijf blijft wel stijgen. In de eerste negen maanden boekte het krap 573 miljoen euro. Dat is 63 miljoen meer dan in het voorafgaande jaar. De jaaromzet groeit op de middellange termijn door naar 1 miljard euro, gelooft het bedrijf. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.