Akkerbouw

Nieuws 1031 x bekeken

Franse graanverbouwer verdient minder

Parijs – Franse telers van graan en oliehoudende gewassen komen dit jaar uit op een gemiddeld inkomen van 25.000 tot 30.000 euro.

Dat is de helft minder dan vorig seizoen dat echter buitengewoon goed was. De maisverbouwers zijn nog slechter af, want ze houden dit jaar gemiddeld niets over.

Dat stelt Orama, de overkoepelende bond van de graansector en oliehoudende gewassen. De organisatie maakt van de gelegenheid gebruik om te waarschuwen voor een verdere daling van de inkomsten door de geplande herverdeling van de Europese landbouwgelden. Volgens Orama leidt dat er toe dat akkerbouwers tegen 2019 60 tot 125 euro per hectare aan inkomensteun kwijt raken. De bond verzet zich in dat kader al tijden tegen het verschuiven van de steun van de akkerbouw naar de veeteelt in Frankrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.