Akkerbouw

Nieuws 940 x bekeken 1 reactie

'China wil praten over import Nederlands pootgoed'

Den Haag – China is bereid te praten over de voorwaarden voor de import van Nederlandse pootaardappelen. Dat stelt de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO).

De export van pootaardappelen naar China is theoretisch mogelijk, zegt Jan Gottschall, secretaris Pootaardappelen. "Maar de voorwaarden zijn zo streng dat er feitelijk geen export plaats vindt."

Het is nog voorbarig om te concluderen dat China open gaat voor Nederlands pootgoed. Gottschall: "China is bereid om over de voorwaarden te praten."

De export van aardappelen naar Rusland ligt nog steeds stil. Gottschall: "De lidstaten gaven Brussel informatie over de keuringen. De Europese Commissie heeft die informatie, samen met een brief, naar Rusland gestuurd. Het is wachten op hun antwoord."

Eén reactie

  • agratax2

    Straks is er meer export vraag dan we ooit kunnen produceren op ons beperkte areaal. laten we eens gaan denken over productie in de importerende landen waarbij de S en SE uit Nederland komt en de grote bulk ter plaatse wordt geproduceerd door onze Handelshuizen, zodat we toch de winst binnenhalen en de Nederlandse boer zijn kennis kan inzetten voor de productie van uitgangsmateriaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.