Akkerbouw

Nieuws 1122 x bekeken

Zweden zaaien veel wintergraan en -koolzaad

Jönköping - In Zweden is relatief veel graan en koolzaad gezaaid voor de oogst in 2014. Ten opzichte van vorig jaar is sprake van een toename van 50 procent en van 18 procent ten opzichte van het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar, zo blijkt uit de cijfers van de rijkslandbouwdienst in Jönköping.

Een en ander is te danken aan de goede, dat wil zeggen droge, weersomstandigheden in augustus en september. Het tarweareaal komt uit op 381.500 hectare (plus 72 procent ten opzichte van 2012). Aan koolzaad is 80.500 hectare gezaaid. Dat is evenveel als vorig jaar maar wel 60 procent meer dan het vijfjarig gemiddelde. Het totale areaal wintergraan en -koolzaad is 537.000 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.