Akkerbouw

Nieuws 876 x bekeken

Suikergehalte bieten blijft steken op 17 procent

Dinteloord – Het suikergehalte bleef in de achtste week van de bietencampagne van Suiker Unie, 3 tot en met 9 november, met 17 procent gelijk aan de week ervoor.

Het is het hoogste percentage tot nu toe. Het gemiddelde van de campagne komt hiermee op 16,7 procent suiker. De bieten uit de regio Salland/Twente hadden vorige week het hoogste percentage suiker met 18,3 procent. Over de hele campagne komen uit de Noordoostpolder bieten met de hoogste gehaltes: 17,2 procent.

De hoeveelheid tarra is fors gestegen van 10,2 naar 11,8 procent. Het gemiddelde is nu 9,6 procent. Uit de regio Schouwen-Duiveland werden bieten met de meeste tarra geleverd (16,5 procent) en uit De Peel kwam de minste tarra mee (7,4 procent).

De winbaarheid is licht gestegen van 91,1 naar 91,2 punten naar een landelijk campagnegemiddelde van 91 punten.

Of registreer je om te kunnen reageren.