Akkerbouw

Nieuws 1174 x bekeken

Bietenoogst loopt 10 procent achter

Dinteloord – De oogst van suikerbieten loopt bijna 10 procent achter bij voorgaande jaren, constateert Suiker Unie.

Bij het benaderen van de helft van de campagne staat nog 46 procent van de suikerbieten in de grond. Vorige week stond de teller op 52 procent.

De zeer natte omstandigheden dwingen de bietentelers het rooien op voorraad uit te stellen. In de afgelopen week is in Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden nauwelijks gerooid. In de andere gebieden is vooral gerooid door telers die op korte termijn moeten leveren. Het tarrapercentage is opgelopen tot tegen de 13 procent. “Dat is een punt van zorg, maar onontkoombaar gezien de plaatselijk extreme omstandigheden”, zegt Pieter Brooijmans, manager agrarische dienst bij Suiker Unie. “De capaciteit van de fabriek lijdt er niet onder, iedereen doet enorm zijn best om op tijd te leveren. En gelukkig zijn de weersvooruitzichten beter. Dan kan een flink stuk achterstand worden ingehaald.”

Of registreer je om te kunnen reageren.