Akkerbouw

Nieuws 473 x bekeken 1 reactie

Actieplan Aaltjesbeheersing stopt

Nijkerk - Het Actieplan Aaltjesbeheersing loopt dit jaar af. In de acht jaar dat het Actieplan liep is volgens stuurgroep-voorzitter Adrie Bossers veel bereikt, maar er is ook nog veel onontgonnen gebied. Dat zei Bossers tijdens de laatste Landelijke Aaltjesdag in het Veluwse Nijkerk.

Hoe het verder gaat met het onafhankelijk aaltjesonderzoek is door het opheffen van het Productschap Akkerbouw is nog onzeker. Akkerbouworganisaties LTO en NAV en het ministerie van EZ zoeken naar mogelijkheden om een nieuwe producentenorganisatie en een brancheorganisatie op te richten. De sector maakt zich hard voor onderzoek en wil samen de kosten voor onderzoek en delen van kennis dragen. Voorwaarde is volgens Bossers wel dat iedereen meedoet.

Alle tijdens de looptijd van het actieplan verzamelde kennis en informatie is te vinden op www. kennisakker.nl, resultaten van onderzoeken en alle uitgebrachte brochures. De website blijft in ieder geval nog een jaar in de lucht. Wie de site in de toekomst bijhoudt is nog niet bekend. Vertegenwoordigers van de sector gaan er van uit dat de site blijft bestaan en aangevuld wordt met nieuwe informatie.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    wat mij geleerd heeft in deze 8 jaar is dat ze nog niets weten, stoppen met het onderzoek, bodemloze put, zeker mij niet verplichten mee te betalen, maar zoals meestal zal hier de enkele georganiseerde wel weer zijn zin doordrukken dat iedereen mee moet doen

Of registreer je om te kunnen reageren.