Akkerbouw

Nieuws 756 x bekeken

Prijstechnisch goed begin peenseizoen

Emmeloord/Middenmeer – De landbouwbeurzen zijn deze week begonnen met het noteren van peen. De commissie in Emmeloord kwam tot een prijsniveau van 10 tot 11 euro voor zowel B-als schalenpeen.

In Middenmeer kwam 8 tot 10 euro per 100 kilo C/D-peen op het noteringsbord.

De hoogte van de noteringen waarmee de beurzen in het seizoen 2013-2014 beginnen, wijkt niet veel af ten opzichte van de start in 2011 en 2012. Er is momenteel wel iets meer betaald voor de grovere sortering (C/D), die dan ook nog niet zo ruim beschikbaar is. Vergeleken met prijzen in het verleden is dit een heel redelijk niveau voor het begin van het seizoen.

De stemming is rustig, registreert de beurscommissie in Emmeloord. De inkoop van peen voor bewaring is nu voor een belangrijk deel gedaan, ruim 80 procent van de oogst heeft een bestemming.

Het vorige seizoen kende een goede oogst en dito afzet. Het areaal voor dit seizoen was iets gekrompen. De verwachtingen voor oogst en kwaliteit zijn voor dit seizoen goed. Hoe het seizoen prijstechnisch verder verloopt, is vooral afhankelijk van de productie in andere landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.