Akkerbouw

Nieuws 1323 x bekeken

Minder suiker, meer tarra in bietencampagne

Dinteloord – De vijfde week van de bietencampagne van Suiker Unie leverde een iets lager suikergehalte (van 16,9 naar 16,7 procent) en flink meer tarra; dat nam toe van 7,6 naar 9,1 procent.

Het campagnegemiddelde komt op 16,5 procent suiker en 8,8 procent tarra. Het hoogste suikergehalte werd tussen 13en 19 oktober gemeten in de drie regio’s Oostelijk Flevoland, Noordoostpolder en Groningen klei. Het gebied De Kempen leverde de schoonste bieten met slechts 5,9 procent tarra.

De winbaarheid van de bieten nam vorige week toe naar 91,1 punten, wat leidt tot een campagnegemiddelde van 90,9 punten. De bieten met de hoogste winbaarheid kwamen in de vijfde week uit de regio Hoeksche Waard/IJsselmonde met 92,1 punten.

Of registreer je om te kunnen reageren.