Akkerbouw

Nieuws 887 x bekeken 2 reacties

KAVB: zorgen om toekomst bollensector

Hillegom – De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor de Bloembollencultuur (KAVB) maakt zich zorgen om de bloembollensector, omdat er geen financiering is voor fundamenteel onderzoek na het verdwijnen van het Productschap Tuinbouw (PT).

Dat zegt René le Clercq, de nieuwe voorzitter van de KAVB, in een interview met Boerderij Vandaag, dat vrijdag verschijnt. “Niemand heeft op het netvlies staan hoe we verder moeten zonder het PT en dat is zorgelijk.”

Er worden per gewasgroep fondsen opgericht voor vrijwillig gefinancierd praktisch korte termijn-onderzoek, naar bijvoorbeeld virussen. Zo is het onderzoeksfonds tulp (TOF) in oprichting. Daar is draagvlak voor in de tulpentelers en -broeiers. Fundamenteel onderzoek, bijvoorbeeld naar nieuwe teeltmethoden, is echter essentieel voor de toekomst van de sector. “Daarvoor hebben we nog geen oplossing.”

Laatste reacties

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • kenijor

    De beste landbouwgrond wordt besteed aan non-food, is toch niet van deze tijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.