Akkerbouw

Nieuws 809 x bekeken

Duitse bieten maken eindsprint

Düsseldorf - De suikerbieten in het werkgebied van verwerker Pfeifer & Langen in Noordrijn-Westfalen hebben in september en oktober nog een mooie eindsprint kunnen maken.

De hectareopbrengsten namen tot 22 oktober toe naar een gemiddelde van 92,5 ton: bijna 20 ton meer dan bij de voorlaatste proefrooiïng op 10 september. Dat blijkt uit de statistieken van telersorganisatie Rheinischer Rübenbauer-Verband (RVV).

Het gemiddelde suikergehalte pluste met 1 procent en is beland op 17,87 procent. De theoretische hoeveelheid suiker per hectare becijfert het RRV op 16,53 ton. Dat is niet eens zo heel veel minder dan vorig jaar dat met 17,11 ton tot de topjaren wordt gerekend. Het record van de afgelopen tien jaar werd gehaald in 2009 met 18,29 ton. Pfeifer & Langen verwerkt in Noordrijn-Westfalen op de locaties Appeldorn, Euskirchen, Gulik en Lage.

Of registreer je om te kunnen reageren.