Akkerbouw

Nieuws 526 x bekeken

Bonduelle ziet winst toenemen

Lille - Het Franse conserven- en groentebedrijf Bonduelle heeft de winst over het boekjaar tot 1 juli met 11,5 procent zien toenemen naar 52.1 miljoen euro. De omzet groeide in deze periode met 7,3 procent naar bijna 1,9 miljard euro.

Het Franse bedrijf meldt daarbij dat het begin van de campagne 2013, zowel in Europa als in Canada, moeilijk en chaotisch verloopt waardoor fabrieken onder hun capaciteit draaien, groente van mindere kwaliteit wordt aangevoerd en de inkoopkosten naar verwachting ook omhoog zullen gaan.

Die omzetgroei is volgens de directie volledig te danken aan de dynamiek buiten Europa. Ook een aantal overnames in Rusland, Hongarije en de VS hebben aan de groei bijgedragen. Worden die acquisities niet meegeteld, dan komt de omzettoename uit op 1,9 procent, een stuk minder dan de 3,3 procent in het voorafgaande boekjaar.

Binnen Europa verkocht Bonduelle bijna 1 procent minder, vooral door het verder gedaalde consumentenvertrouwen in Zuid- en Oost-Europa. Door veel uit te geven aan reclame en met nieuwe producten te komen, kon het Franse bedrijf zijn marktaandeel echter wel versterken. Elders in de wereld droegen een actieve marketing en verbeterde logistiek er toe bij dat de omzet bijna 9 procent toenam. In Brazilië moet Bonduelle bovendien investeren in de productiecapaciteit omdat die na drie jaar aanwezigheid vol zit. Gezien die ontwikkelingen zal Bonduelle haar pijlen de komende tijd nog maar op de wereld buiten Europa gaan richten.

Of registreer je om te kunnen reageren.