Akkerbouw

Nieuws 1395 x bekeken 6 reacties

Wageningen UR haalt 3,6 miljoen euro meer binnen

Wageningen - De vooruitzichten voor Wageningen Universiteit (WUR) en Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO) voor 2013 zijn goed, volgens WUR-bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen.

De toekenning van onderzoeksopdrachten vanuit de topsectoren bezorgt Wageningen UR 16,5 miljoen euro aan inkomsten. Dat is 3,6 miljoen meer dan in het afgelopen jaar. Ook scoorden de Wageningse kenniseenheden goed bij het binnenhalen van EU-projecten.

Doordat de overheid minder geld beschikbaar stelt voor onderzoek, moet Wageningen UR meer geld uit de markt halen. Drie jaar geleden stelde de raad van bestuur de ambitie om 50 miljoen euro meer aan contractonderzoek binnen te halen. In 2012 was daarvan 15 miljoen gerealiseerd. Om de resterende 35 miljoen aan extra contractonderzoek te realiseren, moeten onderzoeksgroepen de krachten bundelen op de onderzoekmarkt, aldus Dijkhuizen op de nieuwsreceptie van de WUR. Ook 2012 sloot de WUR en DLO positief af.
Met het onderwijs gaat het onverminderd goed. In september kwamen 2.197 eerstejaars in Wageningen studeren. Dat is een record. Wageningen Universiteit stond bovendien opnieuw op nummer 1 in de Keuzegids Hoger Onderwijs.

Laatste reacties

 • fokfan

  Van echt onafhankelijk onderzoek is door de privatisering al lang geen sprake meer....jammer.

 • ikkethuis

  als ze het gehele bemestingsonderzoek ivm de amoniakuitstoot weer op nieuw moeten gaan onderzoeken, brengt dit weer opnieuw geld in het laatje.
  Toch leuk voor WUR dat ze na een slecht onderzoek voor de gehele agrarische sector weer opnieuw alles mag onderzoeken, en wat is dan de betrouwbaarheid?
  Zouden ze niet beter kunnen bezuinigen en investeren in kwaliteit en betrouwbaarheid.

 • Berend Botje

  Voor de broodnodige transparantie zou het wel leuk zijn als Boerderij met een lijst kwam waar die16 miljoen precies aan worden uitgegeven en welke 'begunstigden' over de schouder van de onderzoeker meekijken of het resultaat wel door de beugel kan. Wageningen UR maakt sterk de indruk vooral geïnteresseerd te zijn in groot en veel en wat minder in lange-termijnoplossingen.

 • minasblunders1

  Berend Botje, ik sprak eens iemand wiens zoon studeerde in Wageningen. Deze jongen moest op zeker moment onderzoek doen naar het een of ander. De opdracht kwam van het ministerie van onkunde. De jongen heeft dit onderzoek (samen met 2 andere studenten) uitgevoerd. De uitslag beviel niet en kwam per kerende post terug. Of ze de nodige aanpassingen maar even wilden doen. Zo niet, dan kregen ze hun studiepunten niet.

 • Boertje-M-sob Henak

  eigenlijk zijn het net nazis daar in wageningen

 • jordi 1455

  ik vindt dat de boerderij dit moet doorlekken naar de telegraaf en ook minasblunders1 zijn reactie erbij ook, misschien kunnen we het ministerie van economische zaken en de WUR in verlegenheid brengen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.