Akkerbouw

Nieuws 540 x bekeken

Samenwerking tussen VTA en NAV op korte termijn mogelijk

Heerle - De leden van de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) hebben donderdagavond op de ledenvergadering in Heerle ingestemd met het voorstel van het bestuur om samenwerking met de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) te onderzoeken. Het voorstel wordt ook nog voorgelegd op een ledenvergadering van de VTA in Swifterbant. Het NAV-bestuur legt het plan eind februari voor aan de leden.

Volgens beide organisaties is samenwerking op korte termijn al mogelijk. Er is nauwelijks overlap. De VTA houdt zich vooral bezig met markt- en prijsinformatie. De NAV richt zich op de belangenbehartiging.

Volgens VTA-voorzitter Louis Beemsterboer is het prijsinformatiesysteem Pisa belangrijk voor de vereniging. "Het samenwerkingsverband van tulpentelers Tulips4All in Noord-Holland heeft het Pisa-systeem overgenomen en aangepast aan de bollenprijzen. De Belgische organisaties ABS, PCA en Fiwap willen Pisa toepasbaar maken voor hun land. We streven op termijn naar verbreding tot een West-Europees prijsinformatiesysteem. Sommige handelaren willen hun transacties met aardappelen melden aan Pisa. Maar dat doet de VTA niet, want Pisa moet een systeem blijven van en voor akkerbouwers."

Of registreer je om te kunnen reageren.