Akkerbouw

Nieuws 826 x bekeken 1 reactie

Aardappelverwerking in december afgeremd

Zoetermeer - De aardappelen verwerkende industrie heeft in oktober en november een zeer groot volume grondstof gebruikt. Die trend is in december niet doorgezet, blijkt uit gegevens van het Productschap Akkerbouw.

De hoeveelheid verwerkte aardappelen in de laatste maand van het jaar is uitgekomen op 263.600 ton. Dat is ten opzichte van november 14 procent minder. Vergeleken met december 2011 is het ruim 7 procent minder. Hierbij past ten eerste de kanttekening dat de feestdagen in 2012 een stuk ongunstiger vielen dan in 2011, zodat niet alleen handel, maar ook verwerking meer stagnatie ondervonden. Ten tweede gaat het hier om voorlopige cijfers van het Productschap Akkerbouw, dat deze later bijstelt. Zo is de aanvankelijk gemelde productie in december 2011 ook met 16.000 ton naar boven gewijzigd. Beide decembermaanden 2011 en 2012 zouden qua verwerkingsvolume vrijwel met elkaar overeen kunnen komen na correctie. Een maand met recordproductie was december echter zeker niet.

Eén reactie

  • Mels

    Vergeet ook niet te vermelden dat er minder verwerkt wordt om de vraag te temperen zodat men de prijs binnen de perken kan houden helemaal omdat de nieuwe contracten er aan komen in Januari.Vertel nu eens het echte verhaal en niet de fabels die de verwerking vertelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.