Akkerbouw

Nieuws 1922 x bekeken 7 reacties

Veel gerst in Canada niet brouwwaardig

Winnipeg - Veel gerst in Canada is niet brouwwaardig, meldt analistensite Agrimoney. Vorige week ging het ministerie van landbouw uit van een gerstoogst van 10,75 miljoen ton. Dat is 1,5 miljoen ton meer dan in de vorige prognose vanwege het groeizame weer.

Maar na de oogst blijkt veel gerst niet brouwwaardig stelt het Canadese marktbureau RMI Analytics. Normaal kan ongeveer de helft van de gerst naar de mouterijen, nu is dat een derde. Volgens RMI is door het groeizame weer het eiwitgehalte in de gerst te hoog opgelopen. Dan is het ongeschikt voor de productie van mout. In het noorden van Canada had de gerst veel last van het natte weer in juni waardoor veel gerst aangetast raakte door fusarium. Canada is naast Australië een grote exporteur van brouwgerst.

Laatste reacties

 • agropak

  moet er vooral een foto van koolzaad bij gezet worden Boerderij schaam je Sinds de 'vernieuwing' van jullie blad is het er niet beter op geworden Wat mij ook opvalt is dat de meeste bloggers niet meer schrijven hoe zou dat toch komen??

 • Beheerder
  Redactie

  Dank Agropak. Je hebt gelijk: die foto had er niet bij mogen staan. Hij is direct verwisseld voor een andere.

 • agratax2

  Ik mag hopen dat er geen tekort aan mout ontstaat, want dan wordt een biertje nog duurder.

 • Bison

  Dan drink je maar water.LOL

 • w1888

  als of Bison geen biertje op zn tijd lust ;)

 • Bison

  Ik ben vroeger bijna verdronken in een vat bier,beetje vergelijkbaar met Obelix, ik heb het niet meer nodig.LOL

 • pete

  heel simpel canadezen spuiten niet tegen fusarium daar om spuit ieder jaar en mijn gerts is altijd goed

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.