Akkerbouw

Nieuws 919 x bekeken

Tereos brengt Franse bietencampagne op gang

Lille - Suikerbedrijf Tereos heeft deze week de campagne in haar Franse suikerfabrieken in gang gezet. Tereos mikt op een campagneduur van 85 tot 109 dagen.

Volgens de eerste voorspellingen komt het gemiddelde suikergehalte uit op 12,8 ton per hectare, wat dan bijna een ton minder is dan het vijfjaarlijkse gemiddelde.

In de tweede helft van september beginnen met de campagne betekent dat de bieten hebben kunnen profiteren van de zonneschijn van deze maand, wat de lage temperaturen van juni en juli heeft gecompenseerd, stelt Tereos. Het Franse bedrijf heeft de afgelopen maanden in totaal 100 miljoen euro in haar suikerfabrieken geïnvesteerd. Daarbij gaat het met name om energiebesparende maatregelen, waardoor het energiegebruik en de CO2-uitstoot deze campagne zo'n 20 procent lager zullen liggen dan vorig jaar. Het bedrijf heeft verder afspraken gemaakt met organisaties van veehouders rond haar fabrieken, over af te nemen hoeveelheden pulp en pulpprijzen. "Op die manier proberen we de gevolgen van de sterk gestegen graanprijzen voor hen te verzachten", aldus een woordvoerder. Om het vrachtverkeer rond de fabrieken te beperken, heeft Tereos de betrokken vervoersbedrijven gevraagd zoveel mogelijk gebruik te maken van wagens die 44 ton kunnen vervoeren, iets wat sinds kort in Frankrijk is toegestaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.