Akkerbouw

Nieuws 723 x bekeken

Suikeropbrengsten in werkgebied Südzucker 11,32 ton per hectare

Mannheim - De bieten in het werkgebied van de Duitse en Europese suikermarktleider Südzucker zijn september ingegaan met een gemiddeld suikergehalte van 17,3 procent. Dat blijkt uit de resultaten van de derde proefrooiïng en is 1 procent hoger dan het gemiddelde van de voorafgaande vijf jaar.

Ten opzichte van de voorlaatste proefrooiïng is het suikerpercentage wel een fractie teruggelopen, namelijk met 0,1 procent. De bietenopbrengsten leveren per hectare een gemiddelde op van 73,7 ton. Dat is aanzienlijk meer dan bij de 2e steekproef, want toen kwam 62,5 ton uit de bus. De suikeroprengst per hectare komt uit op 11,32 ton: 1,65 ton meer dan bij de 2e proefrooiïng, zo laat teeltadviesbureau BISZ weten. Südzucker heeft nog geen campagnebegindata bekendgemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.