Akkerbouw

Nieuws 3946 x bekeken

'Nog veel uien vast in Noorden'

Broek op Langedijk – Nog veel uien staan vast in het Noorden, zegt verkoopleider Jaap Jonker van uienzaadbedrijf De Groot en Slot.

"Ik schat dat 80 procent nog moet worden binnengereden, waarvan zelfs 60 tot 70 procent nog moet worden gerooid", zegt Jonker. In het Midden en Zuiden is de oogst voor een groot deel gereed, maar ook daar moet nog veel worden binnen gereden. Het Noorden is hiermee aan de late kant dit jaar. Veel uien waren in augustus al rooibaar, maar een deel was toch nog te groen.

"Dit kan een probleem worden", weet Jonker. "Gelukkig zijn de weersvoorspellingen redelijk, veel neerslag lijkt er niet meer te vallen de komende dagen. Hopelijk wordt deze week nog veel binnen gereden."

Of registreer je om te kunnen reageren.