Akkerbouw

Nieuws 2716 x bekeken

Fritesproducenten houden de vaart erin

Den Haag - De aardappelverwerkers hebben in augustus veel grondstof verwerkt, in totaal 334.800 ton. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van het Hoofdproductschap Akkerbouw. Het is ten opzichte van augustus vorig jaar nagenoeg gelijk.

Er is wel een verschil in de ontwikkeling van de verwerkte volumes. Vorig jaar augustus had de industrie een jaar achter de rug met veel hogere prijzen. In het afgelopen aardappelseizoen waren de fritesgeschikte aardappelen op de vrije markt spotgoedkoop. Er is in augustus 64.000 ton méér tot frites en andere aardappelbereidingen verwerkt dan in juli, vorig jaar was die toename ruim 100.000 ton.

De hoeveelheid geproduceerde voorgebakken producten, zoals frites, bedroeg in de vorige maand 147.300 ton, aan andere aardappelbereidingen is 33.500 ton gemaakt (18,5 procent van het totaal). In augustus vorig jaar ging het om 150.900 ton frites en voorgebakken producten en 30.600 andere producten (16,9 procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.