Akkerbouw

Nieuws 1521 x bekeken

Duitse bietencampagne is begonnen

Braunschweig/Mannheim - Met een verwachte opbrengst van een iets bovengemiddelde 75 ton per hectare en een suikergehalte van 18% is de Duitse bietencampagne begonnen. Dat is net als vorig jaar eerder dan gemiddeld.

Nordzucker heeft afgelopen vrijdag de suikerfabrieken in Nordstemmen en Schladen opgestart. De fabrieken in Clauen en Uelzen begonnen 10 september en Klein-Wanzleben gaat woensdag draaien.

Pfeifer & Langen opent woensdag 12 september de suikerverwerkingsfabrieken in Appeldorn en Jülich. De andere drie beginnen waarschijnlijk 17 september. Suiker Unie in Anklam opent 11 september de poorten voor de suikerbieten.

Südzucker, de grootste suikerbietenverwerker in Europa, begint ook 12 september met de bietencampagne. Eerst gaat de fabriek in Plattling draaien. De overige acht volgen de komende dagen. Naar verwachting duurt de Duitse bietencampagne zo’n 130 dagen en loopt zodoende tot half januari door.

De Nederlandse bietencampagne begint maandag 17 september.

Of registreer je om te kunnen reageren.