Akkerbouw

Nieuws 1897 x bekeken 2 reacties

Dief lost tonnen piepers en vernielt trekker

Essleben - Een onbekende man heeft zaterdag in het Duitse Essleben 13 ton aardappelen op straat gelost en veel schade aan een trekker en een aanhanger aangericht. Dat meldt branchemedium AGF.

De man ging aan de haal met een trekker met aanhanger, geladen met aardappelen. Tijdens het rijden loste hij de piepers, die over een lengte van enkele honderden meters over de straat bezaaid lagen.

Toen de aanhanger uiteindelijk kantelde, reed de dief in eerste instantie nog gewoon door. Dat ging echter niet erg lang goed. De trekker hield het niet vol, waarna de man zich uit de voeten maakte. Hij vluchtte vervolgens waarschijnlijk in een eveneens gestolen bestelbusje.

De schade die de dief aan de aanhanger en trekker heeft aangericht, is aanzienlijk. Die wordt geschat op €40.000. De politie van Essleben is nog op zoek naar getuigen.

Laatste reacties

  • B bob

    De kans is groot dat hier gewoon een loonwerker de fout in ging en het verhaal over de diefstal is verzonnen voor de verzekering en om onder de bekeuringen uit te komen ! Er zijnimmers totaal geen getuigen van het voorval en dat denkbeeldige busje was toevallig in de buurt

  • fmosterman

    en dan wist de dief toevallig hoe de trekker werkt en hoe hij moet lossen.

Of registreer je om te kunnen reageren.