Akkerbouw

Nieuws 946 x bekeken

Britten halen bijna miljoen hectare graan binnen

Londen – Dankzij een week met uitstekend weer hebben de Britse akkerbouwers tot nu toe in totaal 900.000 hectare granen binnen kunnen halen. In grote delen van het land is de oogst nu binnen. In Schotland dreigt slecht weer opnieuw roet in het eten te gooien.

Volgens het graanschap HGCA was halverwege vorige week 90 procent van de tarwe geoogst. De gemiddelde opbrengst ligt met 7,1 tot 7,4 ton per hectare echter onder het gemiddelde. De wintergerst is volledig van het veld met opbrengsten die uiteen lopen van 6,5 tot 6,7 ton per hectare ofwel iets boven het gemiddelde. Wat voorjaarsgerst betreft is nu 70 procent opgehaald waarbij de opbrengst met 5,1 tot 5,4 ton per hectare onder het gemiddelde blijft. De winterkoolzaad is van het veld, waarbij 3,4 tot 3,6 ton per hectare binnen is gebracht, terwijl het voorjaarskoolzaad voor bijna de helft is geoogst met volgens HGCA teleurstellende opbrengsten.

Of registreer je om te kunnen reageren.