Akkerbouw

Nieuws 507 x bekeken

Brits aardappelareaal 5 procent kleiner

Londen - Het Britse aardappelschap Potato Council schat het totale areaal nu op 121.823 hectare, dat is ruim 5 procent minder dan vorig jaar.

De oogst is naar alle waarschijnlijkheid meer dan vijf procent lager doordat de opbrengst per hectare nog steeds fors blijft tegenvallen. Die oogst loopt bovendien inmiddels drie weken achter op het vorige seizoen.

Van het areaal is 16 procent ingeplant met de bij de Britten populaire Maris Piper die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Daarnaast gaat het onder meer om de frites-variëteiten Markies en Cabaret, de Lady Rosetta, Hermes en Saturna die veel door de chipsindustrie worden gebruikt, en een reeks soorten zoals Estima en King Edward die meestal voorverpakt naar de detailhandel gaan. Estima heeft echter de laatste jaren veel terrein verloren, tekent het schap daarbij aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.