Akkerbouw

Nieuws 762 x bekeken

Weer speelt Britse aardappeloogst weer parten

Londen – Het weer speelt de Britse aardappeloogst opnieuw parten. In sommige delen van het land is de oogst door hevige regen tot stilstand gekomen terwijl het elders juist te droog is waardoor de grond te hard is geworden om te oogsten.

Dat meldt het aardappelschap Potato Council. Tot nu toe is 12.141 hectare gerooid, ongeveer de helft van de 22.550 hectare van vorig jaar rond deze tijd.

Het cijfer voor dit jaar is de afgelopen week naar beneden bijgesteld ‘omdat er op grond van meer meldingen een meer betrouwbaar beeld mogelijk is'.

Waar gerooid is, ligt de opbrengst per hectare meestal lager dan in de vorige seizoenen. Zo komen uit Oost-Engeland, één van de grote aardappelgebieden van het land, meldingen binnen dat de opbrengst tot 20 procent onder het gemiddelde ligt.

Of registreer je om te kunnen reageren.