Akkerbouw

Nieuws 1595 x bekeken

Veel fusarium in Britse tarwe

Londen - Door het natte weer van de afgelopen tijd wordt in Britse tarwe relatief veel fusarium aangetroffen. Uit monsters van 300 velden is gebleken dat 97 procent tekenen van besmetting met de schimmel vertoont.

Dat heeft het britse plattelandsministerie Defra laten weten. "De resultaten zijn de slechtste die we ooit voor deze ziekte hebben gezien’,’ aldus onderzoeker Judith Turner. Zij vreest dat daardoor de kwaliteit en opbrengst van de tarwe te lijden kunnen hebben. Veel gewassen zouden ongeschikt kunnen zijn als veevoer ‘met name voor varkens die erg gevoelig zijn voor de gifstoffen die de fusariumschimmel produceert. Daarnaast zou het ook moeilijker kunnen zijn om Britse tarwe op de exportmarkten af te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.