Akkerbouw

Nieuws 675 x bekeken

'VS moet suikerbeleid EU niet kopiëren'

Brussel - De Europese Unie heeft geen zekerheid meer dat het over voldoende suiker kan beschikken. Dat komt door de herziening van het suikerbeleid in 2006, waardoor de productie is gekrompen en veel fabrieken zijn gesloten.

De Verenigde Staten moeten dat beleid van de EU niet kopiëren, stelt de Amerikaanse suikerindustrie. De hervorming heeft de EU veel banen gekost en er is veel kapitaal vernietigd. Bovendien zijn de suikerprijzen flink gestegen in de EU en de belastingbetaler heeft er veel voor moeten betalen.

Dat meldt de site Sugaronline. De suikerindustrie heeft een studie gepresenteerd over het Amerikaanse suikerbeleid en dringt er bij het Congres op aan niet dezelfde fouten te maken als de EU. Volgens de suikerindustrie is de Europese consument er niks mee opgeschoten. Het Congres buigt zich momenteel over een nieuw landbouwbeleid. De Amerikaanse voedingsmiddelenindustrie dringt juist aan op een hervorming van het suikerbeleid, zodat meer suiker kan worden ingevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.