Akkerbouw

Nieuws 925 x bekeken 3 reacties

USDA: Chinese tarweoogst nog veel slechter

Peking/Washington - De Chinese tarweooogst koerst dit jaar af op het dieptepunt sinds 2005. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Het ministerie schat de oogst op 108 miljoen ton en dat is 10 miljoen minder dan in een eerdere USDA-prognose.

De bijstelling volgt na een waarschuwing van de International Grains Council dat de Chinese tarweoogst door slechte weersomstandigheden flink tegenvalt en dat het land als alternatief mais moet importeren.

De Chinese autoriteiten zijn aanmerkelijk minder negatief gestemd en stellen dat de tarwe er lang niet zo slecht voorstaat.

USDA stelde ook de opbrengstprognose voor Canada, Europa en Rusland door ongunstige weersomstandigheden naar beneden bij. Wereldwijd met 13 miljoen ton, waarvan 10 miljoen ton dus voor rekening komt van China.

Laatste reacties

 • jan10

  In juni hadden deze sukkels het nog over een overschot aan graan.
  Opheffen dat USDA en nuttig werk gaan doen!!

 • agratax2

  Jan10. Wat voor nuttig werk wil jij de USDA mensen laten doen? Misschien is het maken van prognoses als deze wel heel nuttig werk. Wees eerlijk de beurs zal direct reageren met een prijsstijging en dit is voor de bankrekening van de handel toch heel nuttig, zelfs voor de boeren die nog moeten verkopen kan het zeer positief uitpakken.

 • joannes

  jan10, de USDA zijn niet meer of minder dan specialisten die mbv satliet foto´s en weersomstandigeheden de oogst resultaten voorspellen. Dat kan dus veranderen met de weers omstandigheden en andere voorvallen: plagen, schimmels..... Wanneer zij deze info niet geven zouden de uitslagen nog veel groter zijn ivm de kortere reactie tijd op de werkelijke oogsten. Je ongenuanceerde reactie geeft maar weer aan dat je, je niet verdiept, in de onderwerpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.