Akkerbouw

Nieuws 1397 x bekeken

Suikergehalte Duitse bieten kruipt licht omhoog

Elsdorf - Het suikergehalte in de bieten in de werkgebieden van het Duitse Pfeifer & Langen blijkt bij de 3e proefrooiïng te zijn toegenomen naar een gemiddelde van 16,81 procent ofwel 1 procent boven het meerjarig gemiddelde maar licht onder dat van vorig jaar. Dat meldt teeltconsultancybureau LIZ.

Ten opzichte van de voorafgaande proefrooiïng van 14 dagen geleden is sprake van een toename met 0,5 procent. De bietenopbrengsten - 66 ,9 ton per hectare - liggen op het meerjarig gemiddelde. Pfeifer & Langen begint op 12 september met de verwerking. Het concern heeft zes fabrieken in de noordelijke helft van Duitsland, waarvan 4 in het Rijnland, namelijk Appeldorn, Euskirchen, Elsdorf en Gulik.

Of registreer je om te kunnen reageren.