Akkerbouw

Nieuws 1106 x bekeken 2 reacties

Resultaten proefrooiingen Südzuckerbieten boven gemiddelden

Mannheim - De eerste proefrooiingen in het werkgebied van de Duitse suikermarktleider Südzucker stellen niet teleur. Dat laten de resultaten zien die teeltadviesorganisatie BISZ vandaag bekend heeft gemaakt. De suikergehaltes halen op dit moment een gemiddelde van 15,8 procent.

Dat is nog hoger dan vorig jaar toen bij de eerste steekproeven 15,6 procent werd genoteerd en ook duidelijk (0,7 procent) boven het meerjarig gemiddelde. De suikeropbrengsten per hectare blijven wel iets achter bij vorig jaar maar zijn met 7,2 ton wel bovengemiddeld. Vorig jaar was het corresponderende cijfer 7,9 ton. De bietenopbrengst wordt geraamd op 52 ton per hectare tegen 57 ton vorig jaar. Het meerjarige gemiddelde is 48,1 ton per hectare. Om de resultaten in de resterende weken van het seizoen op te krikken blijven de bieten volgens BISZ aangwezen op regelmatige neerslag

Laatste reacties

 • Jan Zonderland

  Dat is nogal wat beter dan hier in Ontario/Michigan.
  De proefrooiresultaten hier op 27 Juli waren maar 31,5 ton per ha.
  En men wil hier op 15 Augustus de fabrieken opstarten dus 13 Augustus beginnen te rooien

 • Professor Wardenclyffe

  Jakkes , proefvelden -en rooiingen klinkt als GM suikerbieten. Hopelijk heb ik het mis.
  Natuurlijk weet elke boer wat biopiraterij is. Kijk anders even op wikipedia dat is voor iedereen toegankelijk.Wiki leaks moet je zelf doen ik geef geen informatie waar ik problemen mee kan krijgen.

  Educate yourself.en stem op 12 september op een partij die natuurzuiver is en orde op zaken gaat stellen.Ook wij boeren zullen een veel relaxer leventje hebben met een basisinkomen. De druk gaat van de ketel, en we zijn verlost van de EU en de euro. Onze nieuwe munt gaat waarschijnlijk heten; deTerra. Dit worden zilveren munten maar ipv de waarde staat het gewicht op de munt. Dus 1 terra ( 1 gram) koop je één brood.Rente is verboden. Gratis 500 belminuten, gratis ov, zeer goedkope huur, nette oplossingen hypotheek enz,enz. Lees het partijprogramma van de partij die 76 zetels (een kamermeerderheid dus) gaat halen.Wij moeten echt 76 zetels halen want ivm ons partijprogramma kunnen wij geen concessies doen. Als u allen voor deze partij kiest gaan er echt dingen veranderen ten gunste van iedereen.Wij sopn het land schoon.

Of registreer je om te kunnen reageren.