Akkerbouw

Nieuws 913 x bekeken

Regen welkom voor suikerbieten

Roosendaal - De regen in de afgelopen dagen heeft de suikerbieten goed gedaan, meldt de agrarische dienst van Suiker Unie.

Op veel bietenpercelen werden de bieten al licht van kleur. Door het vocht komt de nog aanwezige stikstof beter beschikbaar en worden de bieten weer wat groener.

Het is nu belangrijk om het gewas gezond te houden. Bij een gezond gewas kan de groei vanaf nu nog wel drie ton polsuiker per hectare bedragen. Op veel percelen is al een tweede bladschimmelbestrijding uitgevoerd. Tot half september blijft een bespuiting zinvol, zeker bij late levering.

De agrarische dienst ziet ook een uitbreiding van rhizoctonia-aantastingen. Het advies is om dergelijke percelen niet te laat te rooien om te voorkomen dat d paertij door te veel rot niet meer kan worden geleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.