Akkerbouw

Nieuws 584 x bekeken

Obama brouwt eigen bier in Witte Huis

Washington - De Amerikaanse president Barack Obama hoeft zelfs in deze stressvolle campagneperiode nooit bang te zijn dat hij geen bier meer in zijn koelkast heeft staan. Hij beschikt over een eigen huisbrouwerij. Dat bevestigde een woordvoerder dinsdag.

Het bestaan van Obama's kleine brouwerij in het Witte Huis, kwam aan het licht tijdens een verkiezingscampagnetour door de Amerikaanse staat Iowa. Obama wilde na een cafébezoek de uitbater bedanken met een flesje van het zogeheten White House Honey Ale. Toen journalisten vragen gingen stellen over het flesje, gaf woordvoerder Jay Carney uiteindelijk toe dat het bier in het Witte Huis gebrouwd en getapt wordt. "Er is een huisbrouwerij, als je wilt, in het Witte Huis", aldus Carney.

Of registreer je om te kunnen reageren.