Akkerbouw

Nieuws 771 x bekeken 5 reacties

'Kazachstan kan 12 miloen ton graan uitvoeren'

Astana - Kazachstan kan dit seizoen 12 miljoen ton graan exporteren. Dat is tenminste de verwachting van het Kazachstaanse ministerie van landbouw.

Het land heeft in het vorige seizoen een recordoogst van 26,9 miljoen ton binnengehaald. Voor dit seizoen liggen de oogstverwachtingen overigens fors lager: 13 miljoen ton.

Laatste reacties

 • agropak

  dus blijft er, oogstverwachting 13 milj ton minus 12 milj voor export een miljoen ton over voor binnenlandse consumptie ??? ik zal maar vast gaan hamsteren

 • agratax2

  Arie niet zo somber er is vast afgelopen jaar een graan voorraad aangelegd. Bij zo'n goede oogst hoort een slechte prijs dus tijd voor voorraad vorming. Zo niet dan worden je piepers duur. Ook niks mis mee.

 • joannes

  Tegenstrijdige berichten geven de participanten de gelegenheid de prijzen goed te houden!

 • agropak

  misschien geeft onderstaand een meer reel beeld interne consumptie van Kazachstan is ongeveer 8 miljoen ton Nogmaals Theo neem niet alles klakkeloos over maar controleer meer bronnen dit is in een paar dagen tijd al het derde verhaal wat rammeld. Ik wil niet zover gaan als een andere lezer die vind dat ontslag op zijn plaats is maar 'de Boerderij ' verliest een hoop aan waarde door dit soort 'halve' verhalen. Trouwens al eens afgevraagd waarom de meestel bloggers niet meer schrijven??
  http://centralasiaonline.com/en_GB/articles/caii/features/businness/2012/08/1/feature-01

 • agropak

  en inderdaad agratax piepers worden ook hier duur bij temeraturen tussen de 40 tot 45 graden en dat al 8 a 9 weken lang groeit er maar weinig meer zelfs onder flood of drip of haspel irrigatie Kom afhankelijk van het ras tussen de 10 tot 90 % doorwas tegen knolzetting tussen de 4 tot 8 knollen Pomp al sinds begin juni 24 uur perdag en dit met 10 liter diesel per uur op 20 Ha een andere 20 ha staat onder drip lijkt wat beter een ander 20 ha onder food irrigatie dat is nog zoals het nu lijkt nog steed ouderwets het beste

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.