Akkerbouw

Nieuws 942 x bekeken

Hoge suikerpercentages; lage bietenopbrengsten Noord-Europa

Kopenhagen - De suikerpercentages van de bieten in Denemarken en Zweden liggen uitgaande van de eerste proefrooiing van Nordic Sugar boven het langjarige gemiddelde.

In Denemarken noteert het bedrijf 15,7 procent en in Zweden 16,1 procent. Het meerjarige gemiddelde is 14,8 procent en 14,4 procent.

De suikeropbrengsten van respectievelijk 8,42 en 7,39 ton per hectare blijven wel iets achter want de hoeveelheid bieten per hectare zijn ook benedengemiddeld. Desondanks gaat Nordic Sugar, een dochterbedrijf van het Duitse Nordzucker, uit van een suikerproductie die het quotum van 811.000 ton overstijgt. In dit quotum zitten ook de productierechten van Finland en Litouwen. De campagnestart staat gepland voor 11 september in Zweden. Denemarken volgt 13 september.Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.