Akkerbouw

Nieuws 951 x bekeken 1 reactie

'Frankrijk moet meer tarwe gaan produceren'

Parijs – Frankrijk moet de productie van tarwe verder opvoeren.

Vooral de landen in Noord-Afrika hebben door de snelle bevolkingsgroei en een ongunstig klimaat behoefte aan steeds meer tarwe die ze ook graag uit Frankrijk importeren.
Dat stelt voorzitter Philippe Pinta van de bond van graanverbouwers AGPB.

"Wij beschikken over erg gunstige condities: het uitstekende niveau van onze landbouw, de concurrentiekracht van de telers en een gematigd klimaat, optimaal voor een overvloedige en regelmatige landbouwproductie. Onze buren en partners aan de zuidkant van de Middellandse Zee hebben een zich snel ontwikkelende bevolking en een ongunstig klimaat wat leidt tot structurele tekorten. Zij rekenen op de stabiliteit van onze tarweproductie voor hun economisch, sociaal en politiek evenwicht."

Pinta kondigt daarbij aan dat de AGPB op korte termijn bij de regering in Parijs plannen op tafel zal leggen. "Samen met onze vrienden de fokkers, en de graanverbouwers zijn vaak ook fokkers, zijn we klaar om een contractualisering te ontwikkelen die een antwoord biedt op de gevolgen van de buitengewone wisselvalligheid van de wereldprijzen."

Eén reactie

  • frans64

    in nederland voeren ze de omgekeerde wereld uit daar gaan ze landbouwgrond ontpolderen dus daar groeit nooit meer iets behalve zeekraal

Of registreer je om te kunnen reageren.