Akkerbouw

Nieuws 652 x bekeken 1 reactie

Canada oogst 8 procent meer graan dan vorig seizoen

Winnipeg - Canada oogst dit jaar 50,6 miljoen ton graan. Dat is 8 procent meer dan vorig jaar, meldt de Amerikaanse landbouwraad Robin Gray in Canada.

De productie had hoger kunnen zijn, maar volgens Gray telen akkerbouwers liever koolzaad. Er staat bijna 13 procent meer koolzaad dan vorig jaar.

De tarweoogst komt op 26,3 miljoen ton. Dat is 4 procent boven het gemiddelde. De telers hebben dit seizoen meer tarwe kunnen zaaien dan voorgaande jaren, toen regen het inzaaien belemmerde. Gray verwacht dat Canada 18,5 miljoen ton tarwe kan exporteren, iets meer dan in 2011/2012.

De gerstoogst valt met 8,55 miljoen ton 10 procent hoger uit dan vorig seizoen, verwacht Gray. "Maar dat is 10 procent onder het gemiddelde. De laatste jaren is door slecht weer minder gerst gezaaid. Het areaal groeit naar een normale omvang. Door de kleine voorraad blijft de export beperkt tot 1,2 miljoen ton."

Gray verwacht een maisoogst van bijna 13 miljoen ton, 20 procent meer dan het gemiddelde. De mais heeft minder last van droogte dan in de VS. Gray: "De export komt op een miljoen ton. Dat was vorig seizoen slechts 380.000 ton."

Eén reactie

  • jan10

    volgens mij moet de oogst daar nog beginnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.