Akkerbouw

Nieuws 965 x bekeken

'Brazilië produceert in 2013 meer ethanol'

Sao Paulo - Brazilië produceert volgend jaar meer ethanol uit suiker. De suikerprijs is lager en het land produceert meer suiker. Dat verwacht de Amerikaanse landbouwraad in Brazilië.

In 2010 produceerde Brazilië bijna 28 miljard liter ethanol. Dat zakt naar 22,7 miljard liter dit jaar. Agrarisch specialist Sergio Barros van het Amerikaanse landbouwbureau in Sao Paulo verwacht dat de productie in 2013 groeit naar 25,5 miljard liter ethanol. "De productiedaling werd veroorzaakt door de hoge suikerprijs en doordat de suikerproductie tegen viel. De sector verwacht een stijging van de suikerproductie."

Brazilië verbruikt dit jaar 21,9 miljard liter ethanol. Barros verwacht dat dat stijgt naar 23,8 miljard liter volgend jaar. "Ethanol is gunstig geprijsd aan de pomp en er komen steeds meer flex-auto's op de markt die kunnen rijden op een grote variatie aan ethanolmengsels."

De Braziliaanse organisatie van suikerproducenten Unica verwacht dat de suiker- en ethanolproductie de komende jaren blijft groeien. Unica wil aan de binnenlandse vraag blijven voldoen en een belangrijke rol blijven spelen op de wereldmarkt. Ook blijft er een grote vraag naar ethanol vanuit de VS.

Of registreer je om te kunnen reageren.