Akkerbouw

Nieuws 453 x bekeken laatste update:20 jul 2012

Voorlopige suikerprognose: 13 ton

Dinteloord - De zeer voorlopige prognose van de suikeropbrengst blijft staan op 13 ton per hectare, aldus Suiker Unie.

Vorig jaar was dat nog meer: 13,6 ton. Toch is de prognose nog altijd bovengemiddeld, stelt Gert Sikken, directeur agrarische zaken van Suiker Unie. "De 13 ton zit boven het langjarig gemiddelde. Alleen 2009 en 2011 zaten daar flink boven. Dat waren topjaren."

De gewassen zijn overal vrijwel gesloten. De hoeveelheid zonnestralen is nu vooral bepalend voor de groei (suikerproductie in de biet). Matige temperaturen en veel zon zorgen straks voor hoge opbrengsten.

Begin augustus geeft Suiker Unie een nieuwe opbrengstprognose af. Dan worden ook de getallen per regio apart genoemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.