Akkerbouw

Nieuws 741 x bekeken

Opbrengst tarweoogst Italië valt mee

Rome - De opbrengst van de tarweoogst in Italië valt mee. Dat geldt ook voor de Duitse wintergerst.

Dat meldt Agrarzeitung. In Italië is een groot deel van de wintertarwe geoogst. De hectareopbrengsten liggen gemiddeld 20 procent hoger dan vorig jaar. De kwaliteit is goed met ruim 14 procent eiwit. De tarwe brengt 245 tot 260 euro per ton op.

In Duitsland zijn de eerste percelen wintergerst geoogst met opbrengsten van 7 tot 8 ton per hectare. Bij winterbrouwgerst wordt 5 tot 6 ton van een hectare gehaald. Het vochtgehalte ligt op 15 tot 16 procent. Volgens Agrarzeitung stijgen de opbrengsten nog omdat de slechtste percelen het eerst rijp zijn. Daar staat tegenover dat op uitgewinterde percelen laat in het voorjaar zomergraan is gezaaid, dat minder opbrengt.

Of registreer je om te kunnen reageren.