Akkerbouw

Nieuws 886 x bekeken

Bauernverband: ’Zorgen in graanteelt over kwaliteit nemen toe’

Berlijn - Het Bauernverband (DBV) signaleert in de Duitse akkerbouw toenemende zorgen over het weersverloop tot dusver. Dat meldt de boerenfederatie in zijn eerste oogstbericht van dit seizoen.

”Voor een voortgang van de graanoogst zijn enkele droge dagen dringend noodzakelijk. Wegens de nog steeds onbestendige weersvooruitzichten groeien de zorgen van de telers over kwaliteitsverlies door geknakte aren en platgelegde bestanden,” aldus het Bauernverband. De oogst, op dit moment is alleen nog de wintergerst oogstklaar, ligt stil door deels sterke regenbuien. Hagelschade heeft zich voorgedaan in Saksen en Brandenburg. De federatie onthoudt zich vooralsnog van nieuwe opbrengstprognoses.

Of registreer je om te kunnen reageren.