Akkerbouw

Nieuws 1015 x bekeken

Aardappelverwerking ook in juni nog fors

Den Haag – De Nederlandse aardappelverwerkende industrie heeft volgens voorlopige gegevens van het hoofdproductschap akkerbouw in juni 290.000 ton aardappelen omgezet in bijna 162.000 ton frites en andere aardappelproducten.

Daarmee heeft de sector de flinke productie van de afgelopen maanden vrij goed weten vast te houden. Het was 4 procent minder dan in mei aan aardappelen werd verwerkt, maar ten opzichte van juni vorig jaar ruim 6 procent meer. De beschikbaarheid van grondstof is in het nog lopende verwerkingsseizoen van de aardappelen van de oogst 2011 dan ook ruim geweest. In de zomer van 2011 waren de aardappelen oogst 2010 beduidend eerder uitverkocht en ook veel duurder.

De aardappelverwerking is gerekend over het hele seizoen gerekend van juli tot en met juni 2,3 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande. Dat percentage kan nog hoger uitvallen zodra de definitieve cijfers bekend zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.