Akkerbouw

Nieuws 491 x bekeken

Raiffeisenverband blijft sceptisch over Duitse graanoogst

Berlijn - Het Duitse Raiffeisenverband (DRV) blijft sceptisch over de graanoogst in Duitsland.

De federatie van de coöperatieve landbouwindustrie stelt de schatting vergeleken met vorige maand naar beneden bij naar 41,5 miljoen ton. De verandering houdt verband met de uitwinteringscijfers van het Statistische Bundesamt. Dat meldt een hogere uitval bij het wintergraan dan voordien aangenomen.

De tarweoogst komt volgens de nieuwe prognose uit op 20,3 miljoen ton (9,5 procent minder dan vorig jaar). De wintergerstoogst levert in vergelijking met vorig jaar 5,2 procent in en belandt op 6,3 miljoen ton, de zomergerstoogst op 2,7 miljoen ton. Dat is door de herinzaaiïng van uitgevallen wintergerst en –tarwe krap 31 procent meer dan in 2011.

Zorgen baart de aanhoudende droogte in het oosten van Duitsland. In het Westen heeft de regen van de afgelopen 14 dagen daarentegen ontspanning gebracht, aldus het DRV.

De federatie verwacht een koolzaadoogst van ruim 4,5 miljoen ton. Dat is 18 procent meer dan vorig jaar omdat dit gewas de winter beter blijkt te hebben doorstaan dan eerder gedacht. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.