Akkerbouw

Nieuws 453 x bekeken

Nordzucker boekt recordwinst

Braunschweig - Nordzucker boekte het afgelopen boekjaar 2011/2012 een recordwinst van 208 miljoen euro. Dat is 129 procent meer dan de 91 miljoen euro die de Duitse suikerproducent overhield in boekjaar 2010/2011.

Het bedrijfsresultaat kwam in 2011/2012 op 315 miljoen euro. Dat is 68 procent meer als in het voorgaande boekjaar.

Nordzucker sloot het boekjaar af op 29 februari. De omzet bedroeg 2,0 miljard euro. Dat is 11 procent meer dan in 2010/2011.

Nordzucker is na Südzucker de tweede suikerproducent in de EU. Nordzucker produceert ook bio-ethanol. Het concern verklaart de recordwinst uit de goede resultaten van de suikerdivisie. Bovendien voert Nordzucker een kostenbesparingsprogramma uit. Nordzucker verstevigt de vermogenspositie, stelt het concern. Het eigen vermogen bedraagt nu 999 miljoen euro tegenover 819 miljoen euro eind vorig boekjaar. De nettoschuld daalde van 314 miljoen naar 249 miljoen euro.

De directie verwacht dat het lopende boekjaar financieel nog beter gaat verlopen dan het afgelopen boekjaar. Nordzucker wil marktaandeel winnen en de grondstoffen beter verwaarden. Directievoorzitter Hartwig Fuchs verwacht de komende tijd veel overnames en fusies in de wereldwijde suikersector. "Wij gaan actief deelenemen aan de consolidatie in Europa", stelt Fuchs.

Of registreer je om te kunnen reageren.