Akkerbouw

Nieuws 565 x bekeken

Fransen drinken steeds minder bier

Parijs – De Franse biersector heeft vorig jaar een totale omzet gehaald van rond de 2 miljard euro. Een jaar eerder kwam dat bedrag nog uit op 2,3 miljard. Bovendien is de bierconsumptie in de eerste helft van dit jaar door het ook in Frankrijk slechte en veel te koude weer verder gedaald met in sommige maanden zo’n 15 procent.

Dat meldt de branche-organisatie Brasseurs de France. Fransen zijn nooit echt grote bierdrinkers, met een consumptie van gemiddeld 30 liter per persoon per jaar vergeleken bij 107 liter bij de Duitsers.

Dat biergebruik staat de laatste tijd echter verder onder druk. Binnen het biersegment worden daarbij, net als in veel andere landen, speciale soorten zoals abdijbieren of bruin bier steeds belangrijker. Bovendien is een positief aspect dat Fransen ondanks de vele beschikbare wijn meer bier in de huiselijke omgeving zijn gaan drinken.

Voor de Franse akkerbouwers blijkt dat alles bovendien geen slecht nieuws : Frankrijk blijft de grootste exporteur ter wereld van mout en de tweede als het gaat om brouwgerst.

Of registreer je om te kunnen reageren.