Akkerbouw

Nieuws 1407 x bekeken

Frankrijk wil Cruiser verbieden

Parijs – De nieuwe Franse minister van landbouw Le Foll wil het bestrijdingsmiddel Cruiser definitief verbieden.
Ook Le Folls voorganger Le Maire was dat al van plan maar Le Foll wil dat besluit nu ook daadwerkelijk binnen enkele weken uitvoeren. "Ik heb de producent van Cruiser meegedeeld dat ik de goedkeuring om het middel op de markt te brengen wil intrekken", aldus de minister. Cruiser, dat gebruikt wordt voor koolzaad, wordt vaak verantwoordelijk geacht voor de grote sterfte onder bijen. Dat is vandaag nog eens bevestigd in een rapport van de Franse dienst voor de voedselveiligheid Anses dat nog op verzoek van Le Maire is opgesteld.
De producent van het middel, het Zwitserse Syngenta, heeft Le Foll gevraagd een definitief besluit nog twee weken uit te stellen om haar bezwaren in te kunnen dienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.