Akkerbouw

Nieuws 1006 x bekeken

Duitse primeurs noteren prijsniveau van vorig jaar

Bonn - De vroege aardappelen uit Duitse teelt noteren even hoog als vorig jaar, dat wil zeggen op 40 euro per 100 kilo vrij pakbedrijf.

Dat meldt landbouwmarktbureau AMI.

Volgens het bureau zijn de supermarkten druk bezig de oude aardappels volledig in te ruilen voor de binnenlandse primeurs. Volgende week maandag is de 'operatie' voltooid bij minstens drie prijsvechters en één volassortimentsketen, zegt het bureau. De Landbouwkamer Nedersaksen gelooft echter dat pas begin volgende maand een toereikend aanbod beschikbaar is omdat erop wordt gewacht tot de schil zich heeft vastgezet. De kamer noteert voor de primeurs uit haar werkgebied prijzen tussen de 42 en 48 euro per 100 kilo. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.