Akkerbouw

Nieuws 518 x bekeken

Bieten in Noord-Duitsland sluiten wederom rap de rijen

Elsdorf- De suikerbieten in de noordelijke helft van Duitsland hebben zich tot dusver uitstekend ontwikkeld. De rijen zijn nagenoeg overal gesloten, met uitzondering van het werkgebied van Suiker Unie in de regio Anklam in Meckelenburg-Voorpommeren, waar nog 40 procent niet dicht zit (stand eind vorige week).

Dat is de balans die teeltadviesbedrijf LIZ opmaakt. Volgens LIZ is sprake van een lust voor het oog, ook omdat de bestanden overwegend onkruidvrij zijn. De bieten lopen bovendien maar één week achter op de extreem snelle ontwikkeling in 2011. De adviezen van LIZ bestrijken behalve die voor Suiker Unie Anklam de teelt voor de verwerkers Nordzucker, Pfeifer & Langen (WV)

Of registreer je om te kunnen reageren.