Akkerbouw

Nieuws 1014 x bekeken

Asperges leveren dit seizoen veel hogere prijs op

Venlo – De asperges hebben dit seizoen veel hogere prijzen opgebracht dan vorig jaar. De productie viel echter veel lager uit, waardoor de financiële opbrengst voor de telers niet zo veel hoger is dan een jaar geleden.

Het aspergeseizoen eindigde officieel afgelopen zondag. Een aantal telers oogst deze week nog wel door. De verwachting is dat met de hogere temperaturen eind deze week bijna overal een eind komt aan de oogst van dit jaar.

Het voorjaar was koud en daardoor kwam de aanvoer van asperges maar langzaam van de grond. Uiteindelijk resulteerde de trage start en de daarna relatief geleidelijke groei in een opbrengst die een kwart tot een derde lager is gebleven dan in andere jaren, zo blijkt uit inschattingen van telers.

Tot begin mei bleven de klokprijzen ruim boven 7 euro per kilo, daarna halveerde de prijs een aantal weken. De laatste weken naar het einde van het seizoen is er weer sprake van een opleving in de prijzen. In normale jaren liggen de prijzen op het einde van het seizoen lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.