Akkerbouw

Nieuws 1325 x bekeken

Voorlopige zekerheid chauffeurs AB Texel

Den Burg - De 300 vrachtwagenchauffeurs van aardappeltransporteur AB Texel, onderdeel van A-ware Food Services, zijn tot de zomer verzekerd van hun baan. Dat is de belangrijkste conclusie uit een gesprek tussen het bedrijf en de vakbonden.

Dat meldde een woordvoerder van de transporteur dinsdag. Het bedrijf heeft het lastig door de slechte economie en de weerslag hiervan op de transportsector. Hoe de toekomst van de chauffeurs er na de zomer uitziet, is nog onbekend.

Vakbond FNV Bondgenoten ging anderhalve week geleden al met AB Texel in gesprek over de toekomst van het bedrijf. De vakbond wil hogere tarieven voor chauffeurs, omdat die anders geen bestaansrecht zouden hebben en transporteurs elkaar bovendien het 'graf in zouden concurreren'. Chauffeurs van AB Texel vrezen ervoor dat hun werk straks door goedkopere Poolse chauffeurs wordt overgenomen. Dat is bij het transportbedrijf nu nog maar beperkt het geval.

AB Texel is één van de  grootste vervoerders van losgestorte agrarische producten, zoals aardappelen, suikerbieten en mengvoeders. Het bedrijf wist de laatste jaren forse groei te realiseren, vooral in het buitenland.

Of registreer je om te kunnen reageren.